Routebeschrijving

Published by Violacase on

Vooraf:

Hou je in Frankrijk aan de verkeersregels. Met name snelheidslimiet, stopstrepen en doorgetrokken wegstrepen worden streng gecontroleerd.

Als je aangehouden wordt moet je als buitenlander mee naar het bureau en daar krijg je géén koffie maar krijg je wél een flinke meteen de betalen boete en houden ze je, om je te pesten (ambtenarenstaat!), heel lang vast.

De verkeersdrukte in Nederland, Luxemburg en noord-Frankrijk is groot. Reis dus bij voorkeur op een zondag en vertrek zo vroeg als je kan.

De totale afstand is 630 km. Ga er vanuit dat de reistijd vanwege boodschappen doen, tanken en af en toe pauzeren een kleine 8 uur zal zijn.

De routebeschrijving is gebaseerd op het volgen van de richtingborden op de wegen.

 

Centrum Leiden->N11->Utrecht->Eindhoven->Maastricht->Luik

Neem niet de ringweg naar Luxembourg, maar hou Liège en daarna centre aan. (In feite is dat gewoon de weg vervolgen)

Je komt in de stad vanzelf op de rechteroever van de rivier de Ourthe. Hou daar steeds (consequent!) de linkerbaan aan. Eenmaal aan het eind van die weg zie je weer een bord Luxembourg. Deze route volgen.

De benzine en tabak is in Luxemburg goedkoper dan in Nederland en véél goedkoper dan in Frankrijk.

Tank daar dus bij voorkeur en koop eventueel je shag of sigaretten.

Echter:

  • Na Luik heb je nog maar één benzinestation. Daarna moet je 140 km redelijk klimmen door de Ardennen zonder dat je een tankstation tegenkomt. Zorg dus dat je deze afstand kunt overbruggen.
  • Er zijn slechts twee (maar wel hele grote) benzinestations langs de snelweg in Luxemburg: Aire de Capellen en Aire de Berchem. Het kan daar druk zijn vanwege de toeristen.

Luxembourg->Metz->

Je hebt kans dat bij Metz verkeer richting Nancy wordt omgeleid over Metz-Est. Niets van aantrekken, gewoon doorrijden.

Nancy->Épinal->

Bij Épinal Centre ga je van de snelweg af richting Colmar. (Let op: Nu nog niet naar Bruyère! Je moet bij het verlaten van de afrit van de autoweg linksaf en na twee (drie?) rotondes rechtsaf. Het staat met borden aangegeven maar als je even niet oplet rij je rechtdoor en dus om)

Het is nu nog zo’n 30 km over de routes nationales.

Na ongeveer 16 km kom je op een rotonde, neem daar de 2e afslag: Bruyère.

Rij door tot in het centrum van dit provincieplaatsje en ga rechtsaf. Ga op de rotonde rechtdoor richting Gerardmer (het is nu nog zo’n 14 km)

Alsmaar je weg vervolgen. Je komt door de gehuchten Champ le Duc->Laveline->Aumontzey

Bij het passeren van het gemeentebord Granges sur Vologne is meteen aan je rechterhand een garagebedrijf. Ga direct na de garage rechtsaf (Frâmbemenii)

Na ongeveer 200 meter kom je over een brug met rode leuningen. Neem op de tweesprong daarna de weg links omhoog.

Rechts zie je een châlet-achtige woning en iets verderop een boerderijtje pal langs de weg. Neem direct achter de boerderij het kiezelpad naar rechts. (Voorzichtig voor je banden en ruiten: langzaam in je 1ste versnelling)

Na 50 meter strandt je bij een kleurige bloementuin met daarin een kalkkleurig huisje met bordeauxrode luiken: ons bescheiden domein.

Telefoon ☎ +330329588059

Categories: La Mouche